kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Dojmy z překladatelského maratonu Khanovy školy

V sobotu 23. března proběhl za podpory Tandemu první překladatelský maraton pro Khanovu školu, která v Česku vzniká a pomalu se rozrůstá za podpory společností Scio a Google.


Khanova škola je online aktivní knihovna edukativních videí, které mohou zdarma využívat lidé na celém světě. Nejvíce videí se týká matematiky, ale zájemci najdou i zajímavé lekce z přírodních věd či umění. Všechna videa vznikají v angličtině, proto je dobrovolníci pomocí online platformy Amara.org překládají do svých mateřských jazyků.

Cílem sobotního překladatelského maratonu bylo vytvořit co nejvíce českých titulků a také založit otevřenou komunitu překladatelských dobrovolníků, kterých se v počítačové učebně fakulty architektury na poprvé sešlo téměř 60. Organizátoři byli příjemně překvapeni dochvilností a horlivostí všech zúčastněných, v poledne šli všichni společně na oběd a odpoledne po ukončení maratonu ještě na přípitek do kavárny Traverza v NTK.

485934_10200796729549226_388103361_n_300

Překladatelé "v akci"

Naše metodička Tereza Mlčáková fungovala jako konzultantka a pomáhala se zapeklitými případy a překladatelskými oříšky. Ukázalo se, že matematický a programátorský jazyk je celkem univerzální a jasný, na více problémů překladatelé naráželi v kapitolách z dějepisu nebo dějin umění. Celý den vládla příjemná atmosféra, účastníci maratonu si navzájem pomáhali a seznamovali se, takže už se všichni těšíme na další akci, která by měla proběhnout na jaře 2013.

Pokud máte zájem se seznámit s projektem Khanovy školy, navštivte české stránky nebo rovnou stránky Khan Academy.

 

Autor: Tereza Mlčáková

27. 03. 2013 11:30:07


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist