kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Entitled Millennials aneb generace našich dětí a studentů – jak je lépe pochopit?

V Tandemu pravidelně pořádáme konverzační kurzy pro učitele angličtiny a němčiny. Letos jednu z účastnic zaujalo konverzační téma s lektorkou Annou natolik, že cítila potřebu se k němu osobně vyjádřit. Téma se týká tzv. Entitled Millennials.


"Každým rokem se v Tandemu setkávám s nepřeberným množstvím témat, nápadů, aktivit, některé mne okamžitě zaujmou po profesní stránce, jiné pobaví, jiné tiše odplují v zapomnění, ovšem letos téma Entitled Millennials mne chytilo doslova a do písmene za srdce!

Proč právě toto téma? Protože je o těch, kteří nám jsou nejblíže – naše vlastní děti, naši studenti! Je to o generaci, které ne zcela rozumíme, které závidíme jejich neuvěřitelnou rychlost, s jakou pochopí kdejakou elektronickou vychytávku, o našich teenagerech, kteří si raději budou s námi psát z pokoje do kuchyně přes Facebook, než aby se zvedli a šli si s mámou „normál pokecat“ :)  Je to o našich studentech, kteří jsou stále přilepeni ke svým „Smartfonům“ a absolutně nepochopí ten dinosauří telefon svojí učitelky, na kterém Pokémona fakt nechytíte :)

Už jsem se s tímto označením Entitled Millennials setkala v článku jednoho časopisu, ale až video, které nám letos Anna připravila, bylo to „pravé ořechové“. Lze jej shlédnout i na Youtube, dokonce i s českými titulky pro případ, že se budete jako já pídit po všech možných detailech, které by vám pomohly lépe pochopit vaši vlastní dceru! :)

Odkaz na video zde: https://www.youtube.com/watch?v=hER0Qp6QJNU

Takže, milí přátelé, být týden v Tandemu může opravdu pomoci i vašemu osobnímu životu. Vím, že to ještě chvíli potrvá, ale už teď cítím, že jsem svojí dceři blíž :)"   

09. 08. 2017 12:31:26


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist