kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Intenzivní jazykové kurzy - v čem jsou nejlepší?

Nedávno jsme na webu HRnews zachytili zajímavý článek od Táni Hejdové, konzultantky v oboru strategického marketingu a HR, kde autorka doporučuje jazykovým školám zamyslet se nad formou krátkodobých intenzivních kurzů.


Tento článek nás utvrdil v tom, že náš letošní plán – standardizovat a zdokonalit projekt intenzivních kurzů – byl více než dobře načasovaný. Při vývoji tohoto produktu jsme se inpirovali také vlastním zážitkem ze špičkové evropské instituce Regina Coeli, která více než 50 let poskytuje výhradně intenzivní výuku. Za výsledek naší práce hovoří i čísla – v roce 2012 prošlo našimi intenzivními kurzy téměř 130 účastníků, což je oproti loňsku rapidní nárůst.

Přínosy intenzivní formy výuky vidíme u účastníků následující:

  1. Velké povzbuzení sebevědomí
  2. Zbavení se zbytečného strachu
  3. Okamžité zvýšení obratnosti ve vyjařování – „rozmluvení se“

A protože se touto formou výuky už nějakou dobu do hloubky zajímáme, pokusili jsme se dát pro Vás dohromady 3 základní rysy dobrého intenzivního kurzu:

 

1. Kurz je individuální či pro malou skupinu účastníků s totožnou jazykovou úrovní a motivací ke studiu.

    Intenzivní kurzy většinou vyžadují vyšší jednorázové náklady a času není nazbyt, organizátor kurzu tedy musí zajistit, aby všechno od začátku fungovalo a nic nebránilo efektivní výuce.

     

    2. Kurz je naplánován 100 % na míru.

    Nejpozději týden před kurzem projde každý účastník vstupním rozhovorem, kde mu metodik jazykové školy pomůže stanovit úroveň a cíle, zamyslet se nad konkrétními potřebami a očekáváními. Ty pak do detailu zohlední při sestavování kurzu.

     

    3. Kurz je předem připravený a konzistentní.

      Během kurzu se setkáte s více lektory, třeba i z různých zemí. To není na překážku, právě naopak – slyšíte různé přízvuky, lektoři mají různé profesní zkušenosti a styl výuky. Ale pokud se na takový kurz chystáte, ověřte si, že program kurzu sestavoval jeden člověk, který zároveň dohlíží na provázanost všech lekcí, opakování látky a zajistí sledování nastavených cílů. V opačném případě jste své peníze utratili za změť lekcí s nahodilými tématy, které možná fungují v semestrálních kurzech, ale během jednoho týdne Vás nikam neposunou. 

      Jedním z pilířů úspěšnosti intenzivního kurzu je motivace jeho účastníků – musí to dělat pro sebe, možná je pohání touha uspět na zahraničním jednání nebo dobře zvládnout prezentaci v cizím jazyce. Pokud o této formě studia uvažujete – ať už pro sebe nebo pro své zaměstnance – pokuste se nejdříve formulovat, co je tím konkrétním cílem, a nebojte se kontaktovat jazykovou školu a nechat si odborně poradit a projít Vaše možnosti. Dobře zorganizovaný intenzivní kurz s motivovanými studenty je velkým uspokojením pro obě strany. 

      techie

      Robot Techie uvádí náš speciální intenzivní kurz angličtiny pro IT odborníky. Rozmluvíme v něm i toho největšího technika do 4 dnů! Přečtěte si o kurzu více:

       

      Autor: Tereza Mlčáková

      20. 12. 2012 15:22:27


      Nejnovější články

      Architektonická angličtina s Calvinem

      I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

      09.04.
      Pokračovat »

      Úspěchy AI semináře od Tandemu

      Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

      13.03.
      Pokračovat »

      Journaling a učení jazyků

      Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

      16.01.
      Pokračovat »

      Archiv článků

      TOPlist