kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Jak to vidí pejsek Fido

Jmenuju se Fido a bydlím hned naproti Tandemu, to je jazyková škola, která poskytuje kurzy (nejen) angličtiny pro firmy. Jsem jaksepatří zvědavý, rád vyhlížím z okna a neuteče mi nic, co se v Polské ulici nebo přímo v jazykovce šustne.


Vidím třeba, kdo do Tandemu chodí. Nejčastěji to jsou lektoři, kteří si ve škole buď dělají přípravu nebo navštěvují různé semináře, a tak se dále zdokonalují ve výuce. Hodně z nich přijelo z daleka: více než polovina lektorské základy jsou rodilí mluvčí.

Pes Fido

Vím také všechno o kurzech, které Tandem poskytuje. Největší zájem je samozřejmě o angličtinu, ta se učí v 75 % kurzů. Druhým žádaným jazykem je němčina, ačkoli šprechtit chtějí lidé jen v 16 % kurzů. Zbytek tvoří ostatní kurzy: čeština pro cizince, španělština, francouzština a je tu dokonce i japonština.

V kurzech jsou buď lidé úplně samotincí, to jsou individuální kurzy, nebo ve smečce. Tomu se říká skupinová výuka. V současné době má Tandem polovinu kurzů skupinovou a polovinu individuální. Ještě loni bylo rozložení sil jiné - 60 % studentů docházelo na individuální kurzy a jen ve dvou pětinách kurzů se lidé sdružovali.  

Individuální kurzy jsou rozhodně na místě, pokud má klient specifické požadavky na výuku i její intenzitu. Skupinové kurzy jsou však pro klienty výhodnější a umožňují vícero druhů interakce. A ve smečce je taky veseleji, a když je nás víc, nemusíme se bát vlka lektora nic. I když jak ty učitelské z okna pozoruju, nepřipadají mi nijak hrůzostrašní.  

Lekce ve většině případů probíhají po 90 minutách, ale ve čtvrtině kurzů se učí šedesátiminutovky. Za tu dobu se ale moc štěkat cizím jazykem nenaučíte, takže jazykovka nyní s klienty dojednává i možnost 75minutových lekcí. To je pěkný kompromis, ne?

Občas vídám v jazykovce spoustu mládeže. V Tandemu jsou totiž také různá studijní setkání pro žáky mimopražských základních a středních škol. Ale i učitelé si přijdou v Tandemu na své. Mohou se tam účastnit krátkodobých konverzačních kurzů pro učitele angličtiny a němčiny. A vypadají, že je ty kurzy baví.

Příště vám povím něco víc o lektorech. Howgh!

Autor: Denisa Streublová

13. 04. 2015 21:39:10


Nejnovější články

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

AI seminář pro učitele

Moje první setkání s AI aneb nový metodický seminář od Tandemu očima jedné z účastnic.

04.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist