kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Každodenní motivace

Možná bojujete s tím, že pro angličtinu nenacházíte uplatnění v běžném životě. Jistě, pokud hledáte novou práci, požadavek na plynulou angličtinu slovem i písmem na vás vyskakuje z každého inzerátu; angličtina se taky určitě hodí, když jsme v zahraničí, ale co mimo to? Angličtině se věnujete půldruhé hodiny týdně, ale v každodenním pracovním a rodinném shonu si už najdete čas leda tak na domácí úkol.  


Angličtina je ale všude kolem nás i v naší zemi v srdci Evropy. Zkuste se na vnímání cizího jazyka naladit a podívejte se doma v kuchyni nebo koupelně na obaly výrobků. Samé popisky v angličtině. Přečtěte si je a vnímejte je. Rázem si aktivujete nějaká slovíčka. Taky všude po městě jsou nglické nápisy, ač ty je často zapotřebí brát s rezervou a všímat si případných chyb.

Angličtina nebyla nikdy dostupnější než teď v době internetu. Chcete vědět, o čem se zpívá ve vaší oblíbené písničce? Napiště do vyhledávače její název, přidejte klíčové slovo „lyrics“ a za pár sekund vám vyjedou stovky odkazů. Nejste spokojeni s informacemi na české wikipedii? Zkuste si totéž heslo najít na té mezinárodní v angličtině. Ta je mnohem obsáhlejší a propracovanější. Pokud vaříte rádi jako já, mohly by vás zajímat stránky s recepty v angličtině, obzvlášť pokud se chystáte na nějakou exotiku. Doporučuju sekci o jídle na stránkách BBC, kde jsou stovky receptů, které můžete vyhledávat i podle ingrediencí.

Hledáte-li něco krátkého na pobavení, zaměřte se na komiksové stripy. Komiksový Garfield vám ukáže, jak lze komiksy léčit bolavý a unavený mozek. Na internetu naleznete i další komiksové postavy, jako je Snoopy. Trochu drsnějším humorem se vyznačuje komiks Cyanide and Happiness.

 Rande comics

V neposlední řadě najdete na internetu i spoustu výukových stránek, kde si můžete doplnit mezery v gramatice a otestovat své znalosti. Kromě skvělé české stránky Help for English doporučím řadu dalších: British Council, English4U nebo Using English. Internet jich však ukrývá mnohem víc. Spousta stránek taky nabízí interaktivní online hry třeba se slovní zásobou: procvičte si slovíčka hrou na herním portále nebo na stránkách slovníku Merriam-Webster

Toto jsou taktiky, které vám pomohou začlenit angličtinu snáze do vašeho každodenního života. A pak už půjde učení samo. 

Učit se je zábava

Autor: Denisa Streublová

05. 05. 2015 12:28:07


Nejnovější články

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

AI seminář pro učitele

Moje první setkání s AI aneb nový metodický seminář od Tandemu očima jedné z účastnic.

04.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist