kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Tandem podpořil Khanovou školu i při druhém překladatelském maratonu

Tandem, v zastoupení metodičky, lektorky a překladatelky Terezy Mlčákové, se zúčastnil i druhého překladatelského maratonu Khanovy školy.


Ten se tentokrát uskutečnil na „matfyzu“, tedy MFF UK, ve velmi zajímavém prostoru bývalé rotundy, nejneobvyklejší počítačové učebně v Česku.

khan_1_150

Prostor MFF UK

Tereza si povšimla, že na tomto maratonu viděla mnoho známých tváří z minula, takže se všichni zdravili a povídali si o tom, co se u nich od minulého setkání na prvním překladatelském maratonu událo. Začíná se tedy tvořit komunita překladatelů – dobrovolníků Khanovy  školy, což je přesně to, co si organizátoři vysnili. Zajímavostí také je, že se maratonu zúčastnilo 5 zástupců firmy Microsoft, která projekt podporuje, včetně jejich generálního ředitele.

Za den se přeložilo 82 videí a bylo znát obrovské zlepšení v uživatelském rozhraní určeném k překládání. Všichni dobrovolníci byli do překládání velmi zapálení a Tereza se tak kromě podpory dobrovolníků sama věnovala překládu videí.

Dobrá zpráva je, že můžete překládat i vy, v pohodlí domova, a přispět tak na skvělou a užitečnou věc, která pomáhá českým dětem k lepšímu vzdělávání. Nechte se zlákat: www.khanovaskola.cz. Další maraton bude na podzím 2013!

Autor: Helena Račická

26. 05. 2013 19:56:43


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist