kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Umět dva cizí jazyky začíná být normou

Umět dva cizí jazyky začíná být normou a nutností, zvláště v malých úspěšných státech, jako jsou Švýcarsko, Belgie, Lucembursko. I my k nim chceme patřit.


Umět alespoň dva cizí jazyky je také vize EU.

Ministerstvo školství v souladu s touto vizí zavádí od září 2013 ve školách kromě angličtiny další cizí jazyk jako povinný nejpozději od osmé třídy...

...a němčina se jeví dobrou volbou.

Víte proč?

Druhý a třetí největší zahraniční investor v Česku mluví německy*.

Velký podíl českého exportu míří do Německa. Spousta menších výrobců hledá odběratele v německy mluvících zemích a zakládá tam pobočky. A chcete-li úspěšně komunikovat, znalost němčiny otevírá dveře.

V Čechách působí množství rakouských podniků. Namátkou – Erste Group, Raiffeisenbank či Vienna Insurance Group.

Na jazykovou vybavenost si potrpí i německé firmy působící v tuzemsku: téměř sto procent firem hledajících zaměstnance s němčinou vyžaduje její pokročilou až velmi dobrou znalost.

Navíc, do Rakouska jezdíme na dovolenou, v zimě i v létě. A co Vídeň? Také vás lákají zajímavé výstavy v Albertině? Mladé přitahuje svou obrovskou energií a svobodomyslností Berlín.

Většina z nás má základy němčiny ze školy – je tedy na co navazovat.

Možná jste měli i snahu, ale  zasekli jste se na skloňování přídavných jmen „der neue, des neuen...“. Ti vytrvalejší nepřekonali bariéru „Wenn ich gemacht... hätte, wäre ich...gewesen“.

Němčinu učíme už jinak, s důrazem na praktickou komunikaci, s příjemnými lektory, s dokonalými učebnicemi.

Kdo se chce učit sám, má mnoho možností: Například v prodejně Neoluxor seženete zrcadlově (nalevo německy, napravo česky) zpracovanou beletrii. Na internetu si můžete pravidelně číst zpravodajské stránky, jakou jsou Spiegel Online, Prager Zeitung nebo Focus Online. Mnoho akcí, kde se mluví německy se zajímavými osobnostmi, organizují Goethe-Institut a Rakouské kulturní fórum.

Autor: Ivana Suchomelová

*Největším přímým investorem jsou, podle statistik ČNB, Nizozemci, se kterými se domluvíte anglicky.

13. 02. 2013 23:02:16


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist