kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Útulné prostředí, kouzelní lektoři nebo haka dance – to jsou letní konverzační kurzy pro učitele v Tandemu

Jazyková škola Tandem organizuje akreditované konverzační kurzy s rodilými mluvčími pro učitele angličtiny a němčiny již od roku 2009. Jedna z pravidelných účastnic vyjádřila svou zkušenost v krásném článku s názvem „Tandem a moje vzpomínky – proč? Protože slavíme příští rok 10 let SPOLU!!!“


„Ano, skutečně, tomuhle spojení už je dnes 9 let, i když mně se zdá, že již trvá celý můj životJ. Všechno začalo je náhodným mailem a nabídkou kurzu pro učitele, který obdržela moje kolegyně ve škole. Nechtěla jet sama, tak jsem se přidala a od té doby je tento první týden v srpnu mojí nejlepší dovolenou, nejkrásnějším dárkem k narozeninám a nekončící výzvou dál se učit a jako houba vstřebávat vše, co nám Tandem každým rokem připravuje.

Náš Tandem je milé a útulné prostředí prvorepublikového bytu činžovního domu z doby pana architekta Gočára – kdy jsem během přestávek prošmejdila celý dům, abych se jen tak pokochala nádhernou atmosférou, která mne – stavaře prostě zasáhla a působí na mne doposud.

Co si z tohoto týdne pamatuji? Jsou to barevné korálky, perličky, které měla na krku naše první lektorka a moje stále nejoblíbenější – AngelaJ! Mladá půvabná dáma, Američanka se šarmem Francouzek, která si mne okamžitě získala svým smyslem pro humor, báječnou srozumitelnou angličtinou a všechny strachy likvidujícím úsměvem!

Byl to týden maximálního náporu na můj mozek, protože po návratu domů jsem ještě dva týdny prožívala sny v angličtině a nemohla jsem se z toho vzpamatovat. Není divu – od devíti do půl páté neslyšet nic jiného než angličtinu, to se jen tak nezapomene. A právě tento okamžik prolomil bariéru strachu z dělání chyb, strach z toho, že nejsem dokonalá, že se mi bude někdo z kurzu posmívat, že učím, a přesto chyby dělám. Nic z toho se nestalo. Naopak, pokud se v tomto prvním kurzu objevil někdo z účastníků, kdo byl velmi soutěživý a ukazoval nám, že všechno umí, všechno zná, naši lektoři jej velmi šetrně a decentně usměrnili, a i ostatním dali šanci mluvit a mluvit.

Právě tento týden, kdy jsme ani o přestávkách a v době oběda nepoužili slovo česky, i s ohledem na naše lektory, kteří byli stále s námi, se stal tím nejcennějším. Od té doby se mnohé změnilo, pro mne osobně jen k lepšímu, přesto zaujímá v mojí mysli první místo J. Díky tobě, Angelo!

Může za to jeho osobní kouzlo, přízvuk nebo něco dalšího? Sama už nevím. Další rok jsme dostali Jamese z Nového Zélandu, lektora, který opět ovlivnil můj život v několika detailech. Nejen že jsem si zatančila Haka Dance v letních střevíčkách a na parketách v Tandemu, ale Jamesovo spontánní vyprávění o jeho domovině nás natolik nadchlo, že jsme se s kolegyní rozhodly zařadit Nový Zéland jako samostatné téma k maturitě. Do té doby se totiž učil společně s Austrálií. Jenže nyní jsem načerpala tolik informací a materiálů, že jsem se už nemohla dočkat, až to mým studentům předám. A skutečně tato hodina měl velký úspěch. A víte proč? Je to velmi jednoduché. Pokud čerpáte jen ze suchých učebnic, zdaleka nezaujmete vaše studenty jako v případě, že jim předáváte informace od rodilého mluvčího, se kterým jste vy osobně strávili nějaký čas, komunikovali jste a dokážete jim předat takové detaily, které nikde v knížkách nenajdete.

Moji báječní studenti si jako celá třída nacvičili tanec Haka na náš maturitní ples na podzim 2016, aby mi udělali radost. A taky že udělali a vehnali mně slzy do očí, protože jsem viděla, jak náš Tandem působí i v tomto přeneseném významu na moje zlaté studenty.

Tohle je jen pár pomyslných střípků, jako perliček z náhrdelníku naší Angely, pár prchavých okamžiků v moji mysli, však navždy spojených s Tandemem… a zase příště přidám další, protože tohle je přece NEVERENDING STORY J“

20. 09. 2017 15:27:04


Nejnovější články

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

AI seminář pro učitele

Moje první setkání s AI aneb nový metodický seminář od Tandemu očima jedné z účastnic.

04.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist