kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

AI seminář pro učitele

Moje první setkání s AI aneb nový metodický seminář od Tandemu očima jedné z účastnic.


Umělá inteligence v minulém roce bleskurychle ovládla celý svět a pronikla mimo jiné už i do vzdělávací sféry, což znamená i k nám do jazykové školy. Abychom z jejích schopností vytěžili maximum a umožnili totéž i ostatním pedagogům, připravili jsme spolu s naším IT specialistou z USA, Evanem, zbrusu nový praktický seminář. Ten do jejího světa a problematiky v prosinci uplynulého roku zasvětil nejen naše lektory, ale také první učitele AJ z českých ZŠ a SŠ.

 

A jak se s tímto novým fenoménem právě sami jazykáři na semináři popasovali?

„Jako pravidelní účastníci letního konverzačního kurzu v Tandemu se vždy snažíme přihlásit se na další semináře během roku, protože čekat celý rok na další letní setkání, je příliš nepříjemná představa. A tak, když se moje kamarádka ozvala, že se v Tandemu koná nový metodický seminář, jsem hned s účastí souhlasila a těšila se. Ale moje nadšení poté, co jsem si přečetla jeho náplň a otázky ve formuláři, trošku pohaslo. Ptali se, zda už jsem se ve své práci s AI setkala a zda mám nějakou představu. Bylo mi trapné psát po pravdě, že asi ne, ačkoli mi nedošlo že sem spadá i pouhý Google Translator. A ten přece používám běžně. Nicméně jsem vyplnila vše požadované a začala balit.

3 dny před seminářem jsme z naší školy, plzeňské stavárny, dostali mail od paní sekretářky o webináři zaměřeném na AI, ale v češtině. Trval 2 hodiny, ale zcela mě nadchnul. A to jsem ještě nezažila ten Tandemovský s Evanem! Sice už jsem měla trochu představu, co mě čeká, ale skutečnost překonala mé očekávání.

Zpočátku jsem trošku zápasila s teorií, ale během několika málo minut jsem se chytla a už to jelo! Jelikož mě předepsaná učebnice ve škole upřímně docela omezuje, při zjištění možnosti vygenerování si vlastního obsahu hodiny s velkým množstvím aktivit a jejich variant mi opravdu spadla brada a nadšení střídal úžas! Mohla jsem si dokonce připravit i odbornou stavařskou angličtinu s použitím specifické slovní zásoby a jen si hrát se všemi nabízenými možnostmi.

Během semináře jsme se dále naučili, jak si měnit úroveň výuky dle potřeb studentů, a také jak důležité je správně formulovat zadání pro AI, aby byl výsledek co nejlepší. I v té základní neplacené verzi jsou její možnosti a schopnosti opravdu neuvěřitelné! A ještě třešnička na dortu – nechat AI opravit studentské práce, vyhodnotit je, a navíc od ní získat podrobnou zpětnou vazbu? Zkrátka dechberoucí!

Možná se zdá, že i tak vám tohle všechno ve výsledku zabere spoustu času. Pravdou ale je, že příprava na hodinu s pomocí AI, pokud již máte něco málo promyšlené, trvá pár vteřin. A to i v případě více variant obtížnosti na jedno téma. Pro mě osobně to ale navíc ještě znamená i možnost osobního jazykového rozvoje. Ať už v podobě pilování vlastních esejí v AJ, rozšiřování slovní zásoby nebo dalšího sebevzdělávání dle svých vlastních potřeb. A to vše doma a v klidu.

Toť tedy pro mě hlavní přínos Tandemovského AI semináře, a zároveň i výzva pro další měsíce mojí práce učitelky angličtiny. Děkuji za možnost tohle vše zažít a už se těším na pokračování!“

 

Pro velký zájem máme sice lednové termíny dalších AI seminářů již plné, vypsali jsme pro vás však dva nové na únor. Proto neváhejte a přihlaste se ZDE – právě teď je totiž ten nejlepší čas posunout své učení na vyšší level!

04. 01. 2024 13:46:58


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist