kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Blog - archiv článků

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

AI seminář pro učitele

Moje první setkání s AI aneb nový metodický seminář od Tandemu očima jedné z účastnic.

04.01.
Pokračovat »

Češi a Czenglish v AJ

Rozmohl se nám tu takový nešvar na druhou aneb jak Češi z angličtiny vytvářejí Czenglish.

01.12.
Pokračovat »

Češi a Czenglish v ČJ

Rozmohl se nám tu takový nešvar aneb jak Češi vytvářejí z češtiny Czenglish.

22.11.
Pokračovat »

Výuka češtiny pro cizince očima naší lektorky

Zoufáte si čas od času, jak těžké je naučit se cizí jazyk, ať už angličtinu, němčinu, španělštinu nebo francouzštinu? Samozřejmě, nikdy to není úplná brnkačka, i když mají tyto indoevropské jazyky něco málo společného. Ale přemýšleli jste někdy o tom, jak obtížné asi může být pro cizince s neslovanským mateřským jazykem naučit se česky?

11.04.
Pokračovat »

Angličtina? Zábavně a interaktivně!

Zapomeňte na nesmysly a učte se všemi smysly!

23.02.
Pokračovat »

Thanksgiving počesku

Američani svými „díky“ rozhodně nešetří, a to zejména v den tradičního svátku Díkůvzdání. V Česku se tento den neslaví, a tak je možná vhodné se zamyslet: Kdy a komu jste naposledy vzdali díky vy?

30.11.
Pokračovat »

Angličtina ve středním věku

…aneb nikdy není pozdě (znovu) začít.

09.11.
Pokračovat »

Češi vs. Angličtina

Jak idylický je vztah Čechů a anglického jazyka? Dle nejnovějších výzkumů to v něm prý docela skřípe. Pojďte odhalit skutečnost založenou na naší praxi!

27.09.
Pokračovat »

14 let s Tandemem

Simona, stálá účastnice našich jazykových kurzů pro učitele, je Tandemu věrná již 14 let. Proč se k nám i po tolika letech stále s radostí vrací?

07.09.
Pokračovat »

Jak učit IT angličtinu

V čem spočívají specifika IT angličtiny a jakou metodiku je lepší zvolit pro IT specialisty? Inspirujte se tipy z praxe naší jazykovky.

16.02.
Pokračovat »

Jak změřit pokrok účastníků v jazykovém kurzu?

Po jaké době je možné u studentů zpozorovat první výrazné pokroky? Tato otázka je často předmětem diskuse mezi firmou a jazykovou školou, a proto jsme se rozhodli zaměřit na klíčové body, které jsou při monitoringu jazykového pokroku důležité.

10.01.
Pokračovat »

S angličtinou k seberozvoji

Firemní kurzy angličtiny významně zvyšují jazykové kompetence zaměstnanců. Jaké jsou jejich další výhody?

10.12.
Pokračovat »

Podzimní konverzační soboty 2021

Zveme vás na podzimní konverzační soboty 2021, které jsou určeny pro učitele angličtiny a němčiny i učitele jiných předmětů. Osvěžte si svou slovní zásobu.
25.08.
Pokračovat »

Angličtina v Daily Campu

Máme pro vaše děti fun program na léto: Angličtina v Daily Campu. Společně strávíme dny plné zábavného tvoření a poznávání.

21.06.
Pokračovat »

Jak se naučit anglicky pomocí SMART goals?

Jedním z hlavních faktorů úspěchu je mít dobře nastavený cíl. Metoda SMART cílů má mnoho definic, ale v zásadě se dá použít na široké spektrum činností.

02.02.
Pokračovat »

Business Spotlight: Skvělý časopis k procvičení business angličtiny

Naši lektoři s časopisem pracují a velmi si ho pochvalují. Informace z časopisu se hodí jak pro lektory, tak i pro studenty. 

12.03.
Pokračovat »

Z naší praxe VI. díl - Jak dlouhá má být jedna lekce?

V dnešním díle se podíváme na otázku času. Jak dlouho má trvat jedna jazyková lekce? Podívejte se na naše statistiky.

12.02.
Pokračovat »

Z naší praxe V. díl - Má být jazykový kurz pro zaměstnance zadarmo?

V dnešním díle se podíváme na otázku financí. Konkrétně, zda by se měli zaměstnanci podílet na nákladech na firemní jazykový kurz.

14.01.
Pokračovat »

Z naší praxe IV. díl - Kolik lidí by mělo být ve skupinovém kurzu?

V novém roce navazujeme na seriál praktických příspěvků z praxe Tandemu. Minulý díl se týkal výhod a nevýhod individuálních kurzů. Dneska se koukneme na ideální počet studentů ve skupině.

07.01.
Pokračovat »

Z naší praxe III. díl - Individuálně nebo ve skupině?

Dnes se podíváme na výhody a nevýhody kurzů pro jednotlivce.

19.12.
Pokračovat »

Z naší praxe II. díl - Proč nezačínat kurz v 7:30?

V dalším díle seriálu sdílíme naše postřehy ohledně správného načasování kurzu.

12.12.
Pokračovat »

Z naší praxe I. díl - Proč platit zaměstnancům jazyky?

Proč vůbec firemní jazykové kurzy realizovat, jakou formu zvolit a v kolik hodin začínat? Na tyto a mnohé další otázky jsme díky dlouholeté praxi získali odpovědi a chceme se o ně s vámi podělit v krátkém seriálu.

28.11.
Pokračovat »

Angličtina v IT sféře

Je angličtina v oblasti IT zbytečný strašák, nebo nutné zlo? Bojíme se konverzovat, chybovat, ale hlavně nemáme dostatečnou motivaci se učit.

28.04.
Pokračovat »

Botanical Gardens

Soukromá průvodkyně Tracy A. Burns přináší zajímavé tipy na výlety i články nejen o Praze. Procvičte si anglickou slovní zásobu a nechte se inspirovat. Více článků na webu Prague Quide.  
28.04.
Pokračovat »

Nejlepší čas na učení

Nejvíce si toho člověk zapamatuje asi hodinu po probuzení. Naše koncentrace dosahuje svého maxima kolem 17. hodiny odpolední. Naopak dlouhodobá paměť je na svém vrcholu v osm večer. Co člověk – to názor. Jak se v jednotlivých doporučeních spolehlivě zorientovat? Poradíme vám v dnešním článku!

12.03.
Pokračovat »

Angličtina ve stavebnictví - LEKCE 1

Paní Simona (učitelka na SPŠ stavební v Plzni) se s námi podělila o ukázkový materiál, jak propojit AJ a předmět pozemní stavitelství.  
Těšte se na další lekce a rady, jak studentům zpestřit hodiny angličitny.
15.02.
Pokračovat »

Vánoční zvyk z USA

A je po Vánocích.
03.01.
Pokračovat »

Vánoční punč

Vánoce jsou tady. Užívejte si chvilek pohody a nechte s inspirovat receptem na vánoční punč od naší účastnice Simony.
18.12.
Pokračovat »

Učitelka Simona a láska k angličtině

Paní Simona (učitelka anglického jazyka) se s námi podělila o zkušenost, jak probudit lásku studentů k angličtině.
19.11.
Pokračovat »

Tandem očima studentů

Paní učitelka Simona, pravidelná účastnice našich kurzů, napsala příspěvek o cestě do Tandemu a shrnula zpětnou vazbu od studentů. Rádi byste se zúčastnili? Neváhejte a přihlaste se. 
19.11.
Pokračovat »

Tandem podesáté – okamžiky plné očekávání?

Paní učitelka Simona, pravidelná účastnice našich kurzů pro učitele, napsala krásný příspěvek o tom, co všechno od Letních konverzačních kurzů očekává a na co se těší. Rádi byste se také zúčastnili? Třeba vás text postrčí k finálnímu rozhodnutí;)
13.08.
Pokračovat »

Jarní metodický seminář s Joem

Moc děkujeme paní učitelce Simoně, která se pravidelně účastní našich letních i semestrálních kurzů, za krásný report z nově otevřeného Metodického semináře pro učitele angličtiny a němčiny.
25.04.
Pokračovat »

Jak se cizinci učí česky? Díl II. - Motivace

Jakou motivaci mají cizinci, kteří tu žijí a pracují, aby se učili česky? ;)
28.02.
Pokračovat »

Jak se cizinci učí česky? Díl I. - Začátky

V České republice žije čím dál víc cizinců. S jakými úskalími se potýkají při studiu našeho mateřského jazyka? Rádi bychom se s vámi podělili o zkušenosti z našich kurzů češtiny pro cizince.
21.02.
Pokračovat »

Jak se naučit cizí jazyk?

Rozhodli jste se naučit cizí jazyk? Pak k tomu určitě máte nějakou motivaci. To je výborné. Tato hnací síla překoná i chvilkové výpadky pevné vůle. Ale kudy do toho? Cest je mnoho, ne všechny jsou pro Vás schůdné.
07.02.
Pokračovat »

No Czech, please… aneb jak je na tom naše mládež s angličtinou?

Jak si vedou mladí Češi na poli studia cizích jazyků? Přinášíme upřímný vhled od paní učitelky Simony, pravidelné účastnice našich konverzačních kurzů pro učitele.

24.01.
Pokračovat »

Slyšeli jste někdy o formativním hodnocení?

Pro většinu z nás je to nový pojem. Jedná se o individuální hodnocení každého studenta, jak on sám se zlepšuje, jak on sám za sebe se blíží stanovenému cíli. Neklade se důraz na oznámkování a porovnávání celé skupiny, ale na progres a úspěch každého zvlášť.

24.01.
Pokračovat »

In Company 3.0

Učebnice In Company 3.0 je aktuální vydání učebnice od nakladatelství Macmillan. Tyto učebnice jsou již od první edice zaměřené na firemní komunikaci v anglickém jazyce pro nižší a střední management. Učebnice může být studentům dobrým podkladem pro výuku komunikace u příležitosti interních jednání vedených v anglickém jazyce nebo styků se zahraničními klienty.

14.12.
Pokračovat »

Christmas Idioms and Jokes

Advent je ten správný čas podívat se na pár vánočních idiomů. Na závěr pár vánočních vtipů pro zasmání a rozšíření slovní zásoby ;)
13.12.
Pokračovat »

Útulné prostředí, kouzelní lektoři nebo haka dance – to jsou letní konverzační kurzy pro učitele v Tandemu

Jazyková škola Tandem organizuje akreditované konverzační kurzy s rodilými mluvčími pro učitele angličtiny a němčiny již od roku 2009. Jedna z pravidelných účastnic vyjádřila svou zkušenost v krásném článku s názvem „Tandem a moje vzpomínky – proč? Protože slavíme příští rok 10 let SPOLU!!!“

20.09.
Pokračovat »

Výuka ve firemním kurzu aneb učíme se jeden od druhého

Jak se učí manažeři? Přečtěte si vyprávění ze života učitelky a lektorky angličtiny Simony, která propojuje světy firemní a školní výuky.

12.09.
Pokračovat »

Entitled Millennials aneb generace našich dětí a studentů – jak je lépe pochopit?

V Tandemu pravidelně pořádáme konverzační kurzy pro učitele angličtiny a němčiny. Letos jednu z účastnic zaujalo konverzační téma s lektorkou Annou natolik, že cítila potřebu se k němu osobně vyjádřit. Téma se týká tzv. Entitled Millennials.

09.08.
Pokračovat »

Ještě falešnější přátelé, než jste si mysleli

Tématu „falešných přátel“, false friends, tedy slov, která si jsou podobná, často mají i stejný etymologický základ, ale v různých jazycích mají jiný význam, jsme se dotkli na našem Twitteru a tato slovíčka tam můžete najít pod hashtagem #false_friends. Některá slova jsou však ještě zákeřnější. Jsou úplně stejná v češtině i v angličtině, ale používají se v jiném významu. Podívejme se na ně.

18.05.
Pokračovat »

Jak se učit cizí jazyky

Máte pocit, že už chodíte na jazykové kurzy léta a pořád vám to k ničemu není? Chcete se učit, ale nevíte jak? Těžko se vám hledá čas i motivace? Náš tým v jazykové škole Tandem dal hlavy dohromady a přinášíme vám několik rad, které vám v osvojování cizího jazyka rozhodně pomohou!

24.04.
Pokračovat »

5 věcí, které byste měli mít ve svém chytrém telefonu

K úspěchu v životě nestačí do školy pouze chodit, ale věnovat ji i významné množství času doma samostudiem. Principy studování se posledních pár let zásadně změnily. Téměř k jakémukoliv předmětu či přímo oboru můžeme využít naše mobilní telefony. Víte jak?

04.01.
Pokračovat »

Vánoce v Británii a za velkou louží

Často hovoříme o rozdílech mezi českými a angloamerickými Vánocemi, takže víme, že při štědrovečerní večeři hraje prim krocan místo kapra a dárky se nadělují 25. prosince ráno. Jaké jsou ale rozdíly na každé straně oceánu?

23.12.
Pokračovat »

Kdo jsme a co děláme? Trocha statistiky k dokreslení obrazu o Tandemu

Připravili jsme si pro vás grafický přehled toho, jaký byl pro nás rok 2016. Schválne se podívejte .-)
06.12.
Pokračovat »

Nejlepší čas výuky: Ráno, odpoledne nebo večer?

„Nejvíce si toho člověk zapamatuje asi hodinu po probuzení. Naše koncentrace dosahuje svého maxima kolem 17. hodiny odpolední. Naopak dlouhodobá paměť je na svém vrcholu v osm večer.“ Co člověk – to názor. Jak se v jednotlivých doporučeních spolehlivě zorientovat? Poradíme v dnešním článku!
22.11.
Pokračovat »

Angličtina v IT sféře: Zbytečný strašák nebo nutné zlo?

Podle posledních průzkumů jsme na tom s angličtinou nejhůře ze všech států Evropské unie. Bojíme se konverzovat, chybovat, ale hlavně jsme líní se učit, což je bohužel naší přirozeností
09.11.
Pokračovat »

Nejpoužívanější internetové zkratky

Internet překonává hranice a přibližuje lidi z různých koutů světa. Vyznáte se v názvech všech internetových zkratek a symbolů? 
17.10.
Pokračovat »

Několik zákeřných slovíček

Už jsme psali o nejčastějších Czenglish chybách a na našem Twitteru se objevila série #false_friends. Za dobu své lektorské praxe jsem si ale všimla, že existují i další úskalí, na kterých studenti často troskotají. Podívejte se, jestli si s nimi dokážete poradit vy.
25.09.
Pokračovat »

Jak NEvybírat dodavatele jazykových kurzů pro své zaměstnance

Ve většině výběrových řízení napříč různými obory je kritériem číslo 1 cena. Nejlevnější nabídka často zvítězí bez ohledu na kvalitu služby. V oblasti vzdělávání máme stejnou zkušenost i přesto, že právě zde hraje kvalita rozhodující roli. Proč se při výběru jazykovky nerozhodovat pouze podle nejnižší ceny se pokusíme vysvětlit v našem článku.

15.08.
Pokračovat »

Učit se anglicky i po Brexitu? Yes!

Koncem června, po britském rozhodnutí odejít z Evropské unie, se objevily alarmující zprávy, že angličtina již nebude oficiálním jazykem Unie. Domluvíme se tedy vůbec ještě v Evropě anglicky a má smysl se angličtinu stále učit? Následující řádky vás snad přesvědčí, že ano
04.08.
Pokračovat »

Jak načasovat výběrové řízení na dodavatele jazykových kurzů

Sháníte dodavatele pro větší objem (deset a více) jazykových kurzů? Poradíme vám, kdy je nejlepší jazykové školy oslovit a co můžete čekat.
04.08.
Pokračovat »

Deset nejčastějších Czenglish chyb II.

Přichází čas na další nejčastější chyby v angličtině ovlivněné češtinou a závěrem i malý test.
10.06.
Pokračovat »

Deset nejčastějších Czenglish chyb I.

Ovládnout cizí jazyk není nic snadného a často nám v tom brání naše mateřština. Pod jejím vlivem z nás pak vypadnou nejrůznější zvláštní cizojazyčné struktury, které by rodilý mluvčí nikdy neřekl. Za svého dlouholetého působení jako lektorka angličtiny jsem už několik častých příkladů Czenglish vypozorovala. Představím je vám je tady na blogu ve dvou dílech.

Dopouštíte se těchto chyb také, nebo mluvíte opravdu anglicky? 

27.05.
Pokračovat »

Jak napsat e-mail v angličtině

Doba se zrychluje a při psaní e-mailu v angličtině se už nemusíte trápit splněním všech náležitostí, ale i zde platí určitá pravidla, jimiž je dobré se řídit.

14.05.
Pokračovat »

Praxe nás inspiruje: Firmy, jazyková škola a průběh kurzu

V předešlém díle jsme psali jakým způsobem mohou negativně ovlivnit firemní výuku špatně nastavené cíle a chybějící motivace. 

Nyní se podíváme, čemu se vyhnout při výběru jazykovky a jaké faktory mohou poškodit průběh kurzu. 

24.04.
Pokračovat »

Cíle, očekávání a motivace při realizaci firemní jazykové výuky

V prvním dílu našeho miniseriálu o chybách, které často provázejí firemní jazykové kurzy, se podíváme na to, jak nejlépe nastavit cíl kurzu, aby splnil očekávání studentů i firmy. Problémem může ýt taky nedostatečná motivace. I jí se koukneme na zoubek.

12.04.
Pokračovat »

Praxe nás inspiruje: Největší chyby provázející firemní jazykové kurzy

Přichystali jsme pro vás dvoudílný seriál o chybách, ke kterým často dochází při výběru a konání jazykových kurzů ve firmách. Kurzy potom nejsou tak efektivní, jak by měly být, a přichází zklamání nejenom ze strany firmy a studentů, ale často i lektorů. 

09.04.
Pokračovat »

Aprílové srandičky

Kromě tradičních křesťanských svátků je Apríl jedna z mála tradic, kterou máme společnou s anglicky mluvícím světem. U nás zůstává populární téměř už jen mezi dětmi, ale v Británii a Americe se musí mít na pozoru i dospělí. Podívejme se na původ All Fool’s Day i na oblíbené žertíky.

31.03.
Pokračovat »

Jak naplnit novoroční předsevzetí

Přejeme vám všechno nejlepší do nového roku! Dali jste si nějaké novoroční předsevzetí? S odvykáním kouření a hubnutí vám asi moc nepomůžeme, ale můžeme poradit, jak předsevzetí naplnit, pokud se týká studia cizího jazyka. 

01.01.
Pokračovat »

Jak se lépe učit

Každý z nás si při učení cizího jazyka nejednou stěžoval, že mu nová slovíčka  ne a ne lézt do hlavy. Pro lepší zapamatování vyzkoušejte tuhle jednoduchou fintu: představte si nové slovo nebo slovní spojení vizuálně a pak si ho dosaďte do nějakého příběhu, který celkový význam smysluplně dotváří a dodává mu i emocionální náboj. Právě emoce nám nejvíce pomáhají, abychom si slovní spojení udrželi v paměti. Pokud si budeme příběh promítat v hlavě jako film, slovíčka už se nám z hlavy nevykouří.

 

30.11.
Pokračovat »

Výhody studia cizích jazyků

Učíme se cizí jazyky, protože chceme cestovat, pěstovat obchodní i osobní vztahy s lidmi po celém světě a poznávat jiné kultury. Studium cizích jazyků má ovšem i jiné přínosy. 

09.11.
Pokračovat »

Učte se sami!

Pro manažery, obchodníky, lidi v marketingu i jinde je tu nový zdroj, který jim poskytne informace z jejich oboru, a to dokonce ve dvojjazyčné variantě. Přichází Selflearning.
12.10.
Pokračovat »

Manažerům chybí angličtina

Informuje o tom článek „Hello, I am český manažer“, který byl publikován v 26. čísle letošního Respektu. Článek přináší výsledky výzkumu jazykové vybavenosti manažerů v evropských zemích.
19.08.
Pokračovat »

Varování z Itálie

Jeden letní měsíc jsem strávila v hotelu v Kalábrii na jihu Itálie. Pracovala jsem tam nejprve v recepci a potom za barem. Potvrdil se mi několik let starý poznatek z Říma, kde jsem byla na Erasmu, že Italové, alespoň ti žijící na Apeninském poloostrově, anglicky prostě neumějí. 

07.08.
Pokračovat »

Jak se píše v Británii a v Americe

Rozdíly mezi britskou a americkou angličtinou vydají na samostatnou knížku. Pojďme se podívat, jak se v jednotlivých oblastech liší pravopis, abychom byli v psaní konzistentní. 

25.05.
Pokračovat »

Kdy začít s výukou angličtiny u dětí

Víme, že bez angličtiny či jiného cizího jazyka už se v dnešním světě horko těžko obejdeme. Samozřejmě chceme, aby se cizí jazyk naučily i naše děti. V jakém věku by ale měly začít a jaké jsou nejlepší metody?

14.05.
Pokračovat »

Každodenní motivace

Možná bojujete s tím, že pro angličtinu nenacházíte uplatnění v běžném životě. Jistě, pokud hledáte novou práci, požadavek na plynulou angličtinu slovem i písmem na vás vyskakuje z každého inzerátu; angličtina se taky určitě hodí, když jsme v zahraničí, ale co mimo to? Angličtině se věnujete půldruhé hodiny týdně, ale v každodenním pracovním a rodinném shonu si už najdete čas leda tak na domácí úkol.  

05.05.
Pokračovat »

Beltane – pálení čarodějnic pokeltsku

Ve čtvrtek večer se po celé zemi rozhoří ohně a budeme pálit čarodějnice. Poté přijde první máj a v mnoha vesnicích vztyčí vysoké ozdobené májky. Tyto tradice původně náležely Keltům na území Britských ostrovů – v Irsku, Skotsku a na ostrově Man. 

28.04.
Pokračovat »

Jak to vidí pejsek Fido

Jmenuju se Fido a bydlím hned naproti Tandemu, to je jazyková škola, která poskytuje kurzy (nejen) angličtiny pro firmy. Jsem jaksepatří zvědavý, rád vyhlížím z okna a neuteče mi nic, co se v Polské ulici nebo přímo v jazykovce šustne.

13.04.
Pokračovat »

O velikonočním vačnatci

U protinožců je všechno naruby. Vánoce slaví v létě a Velikonoce na podzim. To Australanům sice nebrání, aby si neposílali přání s jarní tematikou jako jsou obrázky narcisů či kuřátek, ale na jiný neodmyslitelný symbol Velikonoc, zajíčka, se příliš netváří. 

02.04.
Pokračovat »

Učte se efektivně podle svého studijního typu

Nová látka nám někdy vůbec neleze do hlavy. Pomůže nám, když zjistíme, jaký jsme typ studenta a jaký studijní typ nám tedy nejvíc vyhovuje.
27.03.
Pokračovat »

Vánoční seriálový rozbor

Další ze seriálových rozborů je tady! Jak již víme, velmi užitečnou pomůckou k učení cizích jazyků, je sledování filmů a seriálů v originálním znění. Touto metodou je možné osvojit si jak slangové výrazy, tak i obecně používanou gramatiku. Na následujícím videu vám opět předvedeme několik z mnoha jazykových jevů, které je možné v jediné scéně zachytit.
21.12.
Pokračovat »

Na přízvuku záleží

Lidé se odjakživa vzájemně hodnotili dle toho, jak mluví, jak se vyjadřují, co používají za výrazy nebo jaký mají přízvuk. Ze způsobu, kterým se vyjadřujete a jaký máte přízvuk, se dá často vyčíst mnoho informací o vás samotných.
18.11.
Pokračovat »

Letní konverzační kurzy pro učitele angličtiny a němčiny

I letos bylo v létě v Tandemu rušno - po dobu 4 týdnů se k nám sjeli učitelé angličtiny i němčiny z celé České republiky.

26.08.
Pokračovat »

Všechno jde, když se chce

Redaktorka z nakladatelství Burda, paní Jitka, vtipně a upřímně popsala své úspěchy ve studiu angličtiny. Hezké motivační čtení.
06.05.
Pokračovat »

Další překladatelský maraton Khanovy školy za námi!

V sobotu 12.4. se konal další překladatelský maraton Khanovy školy, kterého se poprvé, jako překladatel a odborná podpora, zúčastnila i naše lektorka Lenka.
25.04.
Pokračovat »

Trendy ve firemním vzdělávání

Jak vidíme trendy ve firemním vzdělávání na základě vývoje v posledních 12 měsících?
18.04.
Pokračovat »

Tandem podporuje Khanovu školu i v Brně

První březnový víkend proběhl v Brně na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity další z překladatelských maratonů Khanovy školy. Zhruba tři desítky dobrovolníků se s nadšením pustily do překladu výukových videí z oblasti matematiky, ekonomie, biologie, historie či společenských věd.
25.03.
Pokračovat »

Oslavy dne svatého Patrika

Den svatého Patrika je oficiálním státním svátkem v Irsku a v některých kanadských provinciích. I přes takto malý počet zemí, ve kterých je oficiálně uznáván, je tento den velmi oblíbeným svátkem slaveným po celém světě a jeho obliba stále roste.
17.03.
Pokračovat »

Seriálový rozbor

Velmi užitečnou pomůckou k učení cizích jazyků, je sledování filmů a seriálů v originálním znění. Touto metodou je možné osvojit si jak slangové výrazy, tak i obecně používanou gramatiku. Na následujícím videu vám předvedeme několik z mnoha jazykových jevů, které je možné v jediné scéně zachytit.
14.02.
Pokračovat »

Čtením k dokonalé angličtině

Samostatná četba je jako výuka cizího jazyka mnohokrát stejně efektivní jako hodina s lektorem.  Výhodou je, že se jí můžete věnovat kdykoli máte na učení náladu.
21.01.
Pokračovat »

Tandem opět podpořil maraton Khanovy školy

V listopadu mě Tandem již poněkolikáté vyslal jako překladatelskou podporu na tentokrát už třetí pražský maraton překládání videí pro Khanovu školu.
17.12.
Pokračovat »

Britská vs. Americká angličtina

V době své největší slávy zabíralo rozlohou britské koloniální impérium přibližně čtvrtinu celé světové souše. Chapadla říše sahala od Kanady a provincií na západě, přes Afriku, Indii až po malé ostrůvky patřící do Oceánie. Dědictví takto rozděleného světa vidíme dodnes, a to především díky jazyku, kterým obyvatelé hovoří.
06.12.
Pokračovat »

Význam hry ve výuce jazyků

Je obecně známo, že děti se učí především prostřednictvím her a zábavných aktivit. Efektivní učení, musí být především zábavné a nenucené. Učení hrou ale není záležitost týkající se pouze dětí, právě naopak. Hra je velmi nezbytným faktorem i při vzdělávání dospělých, a to hned z několika důvodů, kterých jsou si dobře vědomi i naši lektoři.
18.11.
Pokračovat »

Jak využít brouzdání k jazykovým pokrokům

Naučit se cizí jazyk je časově náročná záležitost. Úsilí zahrnuje hodiny strávené tvořením kartiček na slovíčka, učením se nových frází a snažením se najít smysl v gramatice. Žijeme ale v moderní době, která je schopna nám tento proces výrazně zjednodušit. Připravili jsme pro vás tedy pár tipů, jak čas, strávený brouzdáním po internetu, využít mnohem užitečněji.
25.10.
Pokračovat »

Jak si zlepšit angličtinu mimo jazykové kurzy

 
Jste-li jedním z lidí, kteří jsou natolik motivovaní, že si chtějí angličtinu zlepšovat i mimo čas strávený na jazykových kurzech, velmi vás chválíme, a připravili jsme pro vás pár tipů, jak si angličtinu ve volném čase, a v přirozeném prostředí, nenásilně zdokonalovat.
Jste-li jedním z těch, kteří jsou natolik motivovaní, že si chtějí angličtinu zlepšovat i mimo čas strávený na jazykových kurzech, velmi vás chválíme, a připravili jsme pro vás pár tipů, jak si angličtinu ve volném čase, a v přirozeném prostředí, nenásilně zdokonalovat.
02.10.
Pokračovat »

Motivace - půl úspěchu

Nejdůležitějším faktorem při výuce cizích jazyků je motivace. Míra naší motivace předem určuje, jak daleko se ve studiu dostaneme. Každý člověk, který se učí cizí jazyk, se přinejmenším jednou setká s tím momentem, kdy má pocit, že další studium je naprosto zbytečné.

17.09.
Pokračovat »

Debatní asociace spolupracuje s jazykovou školou Tandem

V květnu se uskutečnil ojedinělý projekt – Debatní asociace a Tandem zahájili spolupráci, která je exkluzivní v rámci jazykových škol.
26.05.
Pokračovat »

Tandem podpořil Khanovou školu i při druhém překladatelském maratonu

Tandem, v zastoupení metodičky, lektorky a překladatelky Terezy Mlčákové, se zúčastnil i druhého překladatelského maratonu Khanovy školy.
26.05.
Pokračovat »

Dojmy z překladatelského maratonu Khanovy školy

V sobotu 23. března proběhl za podpory Tandemu první překladatelský maraton pro Khanovu školu, která v Česku vzniká a pomalu se rozrůstá za podpory společností Scio a Google.

27.03.
Pokračovat »

Tandem pomáhá Khanově škole

Dnes jsme se zúčastnili oficiálního startu Khanovy školy v ČR. Khanova škola prostřednictvím výukových videí dodává radost z učení miliónům dětí a studentů z celého světa.
26.02.
Pokračovat »

Small Talk – umění příjemné společenské konverzace

Tak jako ve vašem volném čase, i v businessu vše začíná dialogem mezi dvěma lidmi. At už jde o prodej výrobků, rozhovor s uchazečem o zaměstnání, vyjednání smlouvy – u všech těchto situací jsou skvělé konverzační schopnosti absolutní nutností.

21.02.
Pokračovat »

Umět dva cizí jazyky začíná být normou

Umět dva cizí jazyky začíná být normou a nutností, zvláště v malých úspěšných státech, jako jsou Švýcarsko, Belgie, Lucembursko. I my k nim chceme patřit.

13.02.
Pokračovat »

Intenzivní jazykové kurzy - v čem jsou nejlepší?

Nedávno jsme na webu HRnews zachytili zajímavý článek od Táni Hejdové, konzultantky v oboru strategického marketingu a HR, kde autorka doporučuje jazykovým školám zamyslet se nad formou krátkodobých intenzivních kurzů.
20.12.
Pokračovat »

Jak správně trénovat angličtinu

Udržujete se v kondici? Posilovna, běh, kolo... Jazyk, který jste se naučili, je také potřeba udržovat. Společně s našimi lektory jsme pro Vás dali dohromady několik tipů, jak se cizímu jazyku věnovat i mimo samotné lekce.
18.12.
Pokračovat »
TOPlist