kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Jak se naučit cizí jazyk?

Rozhodli jste se naučit cizí jazyk? Pak k tomu určitě máte nějakou motivaci. To je výborné. Tato hnací síla překoná i chvilkové výpadky pevné vůle. Ale kudy do toho? Cest je mnoho, ne všechny jsou pro Vás schůdné.


Cesta nejefektivnější

Odjeďte alespoň na půl roku do země, jejíž jazyk se chcete naučit. A nejlépe sami, abyste byli nuceni cizí jazyk poslouchat, poté trochu rozumět a za pár týdnů sami mluvit a dorozumět se o tom, co k životu potřebujete. Pokud se v dané zemi ještě zapíšete do jazykového kurzu, budete sami překvapeni, jaké pokroky v krátkém čase uděláte. A hlavně – nebudete mít zábrany mluvit a dorozumíte se v různých situacích.

Ne každý má čas, peníze, možnosti či odvahu se vydat do světa.

Pak je třeba poohlédnout se po jazykové škole a dle referencí se pro nějakou rozhodnout. Určitě je vhodné navštívit ukázkovou hodinu, abyste si udělali vlastní názor.

Jazykové školy nabízejí skupinovou výuku i individuální hodiny.

Skupinová výuka

Ve skupině, i když je malá a účastníci jsou na přibližně stejné úrovni znalostí, je tempo rozhodně pomalejší. Pravda, v hodinách bývá více legrace, ale lektor musí zohlednit požadavky všech. A látku opakovat, pokud někdo minulou hodinu chyběl.

Individuální hodiny

Lektor pro Vás připraví lekce „na míru“ a soustředí se na okruh slovní zásoby, kterou potřebujete. Mnohdy je možno k výuce použít i materiály, se kterými pracujete v zaměstnání.

Hodiny jsou velice intenzivní, komunikujete celou dobu v příslušném cizím jazyce. Lektor je Vaším partnerem v diskuzích i rozhovorech a zároveň nenásilně opravuje Vaše chyby, které brání v porozumění. Po celou dobu výuky jste velice pozorní a stále aktivní. Pokud si student/ka a lektor „sednou“, nechybí dobrá nálada, která přispívá k úspěchu a zapamatování si nových poznatků.

Pokud se opravdu chcete poměrně rychle cizí jazyk naučit, doporučuji rozhodně individuální výuku.

Hanka Blížilová, lektorka NJ 

Pozn. V Tandemu organizujeme převážně kurzy ve firmách. Z téměř 500 kurzů tvoří individuální kurzy 60 %. Je to tedy opravdu trend.

07. 02. 2018 15:08:31


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist