kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Slyšeli jste někdy o formativním hodnocení?

Pro většinu z nás je to nový pojem. Jedná se o individuální hodnocení každého studenta, jak on sám se zlepšuje, jak on sám za sebe se blíží stanovenému cíli. Neklade se důraz na oznámkování a porovnávání celé skupiny, ale na progres a úspěch každého zvlášť.


Tento způsob podle dosavadních poznatků vede ke zvýšení motivace studujících, ke zvýšení zodpovědnosti sama za sebe, k sebehodnocení. Experimentálně se začíná zavádět na českých školách. A fungovalo by toto hodnocení také ve firemních jazykových kurzech?

Kroky potřebné ke správnému nastavení:

  1. Stanovení cíle lekce, po závěrečném shrnutí si musím zodpovědět otázku "Co opravdu praktického jsem se naučil?"
  2. Stanovení krátkodobého osobního cíle, např. na 2 měsíce, opět se sám ohodnotím "Tomu rozumím, tomu nerozumím, v těchto situacích se již domluvím, zkonzultuji se spolužáky, s lektorem.."

Více o formativním hodnocení se dozvíte na: https://www.venturesbooks.cz/tipy-do-vyuky/formativni-hodnoceni-aneb-ucim-se-pro-sebe

24. 01. 2018 15:34:06


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist