kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

S angličtinou k seberozvoji

Firemní kurzy angličtiny významně zvyšují jazykové kompetence zaměstnanců. Jaké jsou jejich další výhody?


Benefit pro zaměstnance i pro firmu

Firma, která hradí svým zaměstnancům jazykové kurzy angličtiny, jim dává signál o tom, že se zajímá o jejich seberozvoj a je ochotná je v této oblasti podporovat. Každý dobrý manažer ví, že vzdělávání a rozvoj zaměstnanců je přínosem nejen pro samotné zaměstnance, ale i pro firmu, jíž jsou součástí.

Zaměstnanci totiž vytváří image firmy, a o to víc by měla firma dbát na to, aby její zástupci byli jazykově zdatní a uměli se domluvit s kolegy ze zahraničí, nebo aby dokázali zastupovat firmu během mezinárodních schůzek. V takovém případě se jazykově vybavení zaměstnanci stávají nejen benefitem pro firmu, ale zvyšují i její konkurenceschopnost na zahraničních trzích, což jí v dlouhodobém horizontu dává možnost růstu a expanze.

Proč nabízet zaměstnancům jazykový kurz angličtiny?

Díky firemním lekcím angličtiny se zaměstnanci posouvají ve svých jazykových dovednostech. V případě, že se jim daří, a vidí pokrok v komunikaci a schopnosti vyjadřovat své myšlenky v cizím jazyce, motivuje je to i k dalšímu osobnostnímu a profesnímu růstu. Jsou schopni efektivněji zvládat úkoly na pracovišti a pociťuji větší sebejistotu při vystupování v mezinárodním prostředí nebo při jednání s cizinci, ať už ve firmě či na služební cestě.

Jak probíhá výuka: Co dělají lektoři, aby studenti začali mluvit a aktivně používat cizí jazyk?

Lektor angličtiny vede během kurzu diskusi o nejrůznějších tématech týkajících se daného oboru či každodenních situací. V rámci výuky si účastníci vzájemně vyměňují názory, sdílejí nápady a poznávají blíže své kolegy z jiných oddělení.

Tyto rozhovory jim dávají příležitost odreagovat se od náročné práce, zasmát a uvolnit se. Navíc je motivují k lepším výkonům v práci. Nový kolektiv v jazykovém kurzu a lektor se stávají také zdrojem vzájemné inspirace díky svým rozmanitým zkušenostem z mezinárodní sféry.

Chcete se dozvědět více o rozvoji zaměstnanců v jazykovém kurzu? Přečtěte si článek: „Z naší praxe I. díl - Proč platit zaměstnancům jazyky?"

 

10. 12. 2021 05:43:46


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist