kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Jak naplnit novoroční předsevzetí

Přejeme vám všechno nejlepší do nového roku! Dali jste si nějaké novoroční předsevzetí? S odvykáním kouření a hubnutí vám asi moc nepomůžeme, ale můžeme poradit, jak předsevzetí naplnit, pokud se týká studia cizího jazyka. 


Naučit se nový jazyk nebo oprášit znalosti angličtiny a němčiny ještě ze školy by se hodilo. Cítíte, že v práci vám vaše dosavadní úroveň prostě nestačí nebo byste chtěli cestovat na vlastní pěst, bez cestovky. Znalost jazyka se prostě vždycky hodí a kdy jindy se studiem začít než teď.

Prvním krokem je přihlásit se do kurzu. Důležité je určit správně svou úroveň, protože v kurzu nižší úrovně byste se nudili (a mohlo by se stát, že byste najednou prošvihli, kdy se máte víc zapojit)a kurz o moc výše nad vaší úrovní by vás nejspíš jen frustroval a nic vám nedal. Taky se zamyslete nad tím, za jakým účelem budete jazyk nejvíce používat a podle toho zvolte zaměření kurzu: obecné, konverzace, obchodní nebo jiná specializace (u nás v Tandemu vám na základě vašich požadavků ušijeme kurz na míru). Čas a místo konání lekcí zvolte tak, aby vám co nejvíce vyhovoval – i to je velká výhoda firemní výuky, že probíhá na pracovišti, kam stejně musíme. Udělejte kurzu a času na studium pevné místo ve vašem programu mezi prací, rodinou a ostatními povinnostmi. Nechoďte „za školu“ a docházejte na hodiny tak často, jak to půjde. Ze své lektorské praxe znám, že pokud student zamešká několik lekcí za sebou, má často strach pokračovat. Zkuste držet krok s probíranou látkou i v případě absence.  

Devadesát minut jednou týdně, což je nejčastější rozsah poskytovaných lekcí, je bohužel málo. Snažte se každý den chvilku na jazyk najít, ideální je na to cestování MHD. Nevyhýbejte se ani domácím úkolům. Pokud moc času mimo lekce samotné nemáte, nebuďte rozladění z toho, že neděláte takové pokroky, jako jste si představovali. Chce to čas a úsilí. Odměna ale bude stát za to.

Konkrétní tipy, jak při studiu cizího jazyka bojovat a zvítězit, najdete jinde u nás na blogu: jak získávat novou motivaci, jak se učit lépe podle studijních typů nebo jak vyzrát na učení se slovíček

Přejeme hodně úspěchů při plnění novoročních předsevzetí a těšíme se na viděnou ve firemních kurzech jazykové školy Tandem. 

01. 01. 2016 23:10:00


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist