kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Jak načasovat výběrové řízení na dodavatele jazykových kurzů

Sháníte dodavatele pro větší objem (deset a více) jazykových kurzů? Poradíme vám, kdy je nejlepší jazykové školy oslovit a co můžete čekat.


tereuy1vsfusu8lztop3_img_2538_300

I v rámci firemního vzdělávání kurzy často probíhají v souladu se školním rokem nebo akademickými semestry. Pokud byste jazykové kurzy rádi rozjeli od září, nejlepší je kontaktovat jazykovou školu v květnu nebo červnu. Během školních prázdnin se čerpají dovolené jak na straně jazykovky, tak i na straně HR oddělení příslušné firmy, a jednání o kurzech se tedy může protáhnout. Stačí-li vám zahájení kurzů v říjnu, můžete dodavatele oslovit ještě i v září.

K rozhodnutí o konečném dodavateli dospějete většinou během dvou až tří týdnů. Čeká vás schůzka s koordinátorem z jazykové školy, kde si ujasníte požadavky a dohodnete si ostatní detaily ohledně kurzů (cena, trvání, dny konání atd.). Následuje testování a pohovory se studenty, aby byly kurzy opravdu ideálně vyrovnané podle úrovně. To zabere další dva až tři týdny. Na to navazuje rozdělení do skupin a obsazení lektorů. Očekávejte, že to potrvá další týden nebo dva.. Pokud jste oslovili dodavatele před prázdninami nebo v červenci, můžete počítat s tím, že kurzy se rozběhnou první nebo druhý týden v září.

Chcete-li kurzy zahájit v jarním semestru, tedy od února, nejlépe oslovte jazykové školy koncem listopadu nebo v prosinci. Ani v lednu ještě nemusí být pozdě, ale mějte na paměti, že výše uvedený proces shánění dodavatele, schůzek o upřesnění požadavků, testování studentů a rozdělování do skupin trvá minimálně šest týdnů.

Požadavek většiny firem je, aby kurz probíhal ráno před pracovní dobou nebo odpoledne po práci. Upozorňujeme, že je však nereálné zajistit obsazení většího množství kurzů kvalitními lektory od 7.00 nebo od 7.30, zejména pokud firma objednává kurzy během školního roku/semestru, kdy všichni dobří lektoři už mají plný rozvrh. V tomto případě TANDEM doporučuje udělat ústupek a akceptovat kurzy v blocích, kdy lektor zůstane ve firmě na déle než jeden kurz. Lekce probíhající v pracovní době, nikoli před nebo po ní, dokonce mívají lepší docházku.

Hodně štěstí s hledáním toho správného dodavatele firemních jazykových kurzů přeje jazyková škola TANDEM. 

04. 08. 2016 19:45:19


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist