kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Z naší praxe IV. díl - Kolik lidí by mělo být ve skupinovém kurzu?

V novém roce navazujeme na seriál praktických příspěvků z praxe Tandemu. Minulý díl se týkal výhod a nevýhod individuálních kurzů. Dneska se koukneme na ideální počet studentů ve skupině.


Organizace skupinových kurzů Tandemu

Cena za kurzy organizované Tandemem je stanovena za časovou jednotku, neřídí se počtem účastníků. Nejúspornější variantou se jeví napěchovat kurz co nejvíce podle toho, kolik lidí se vejde do zasedačky. Je to však nejúspornější řešení?

Situace připomíná školní výuku: příliš mnoho subjektů s různými potřebami. Individuální přístup ze strany lektora je obtížný.

Délka lekce je obvykle 90 minut. Z celkového času by lektor měl mluvit maximálně 30 %. Mezitím dostane každý příležitost se krátce vyjádřit a také si v mluvení procvičit gramatiku i nová slovíčka. Kolik času ale nakonec připadne na mluvení každého účastníka? Sami si spočítejte.

Jaké je tedy ideální řešení?

V Tandemu doporučujeme do skupinového kurzu maximálně 6 účastníků. Na každého je vidět, nikdo se za nikoho neschová, všichni musí být aktivní a připravení :) Díky tomu je možno dosáhnout určitých výhod kurzů individuálních

Pokud se vám skupinové aktivity v kurzu líbí, zkuste v nich pokračovat i mimo kurz. Což takhle kvízové noci, squash, tanec a jiné? Právě o takovýchto aktivitách jsme pro vás připravili článek s různými zajímavými tipy. Nejen, že se skvěle pobavíte, ale také se něco naučíte!

V příštím díle budeme diskutovat, zdali mají být jazykové kurzy pro zaměstnance zdarma či nikoliv.

 

Předchozí díly:

Z naší praxe I. díl - Proč platit zaměstnancům jazyky?"

Z naší praxe II. díl - Proč nezačínat kurz v 7:30?"

Z naší praxe III. díl - Individuálně nebo ve skupině?"

Z naší praxe V. díl - Má být jazykový kurz pro zaměstnance zadarmo?"

Z naší praxe VI. díl - Jak dlouhá má být jedna lekce?"

07. 01. 2020 14:27:09


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist