kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Angličtina? Zábavně a interaktivně!

Zapomeňte na nesmysly a učte se všemi smysly!


Angličtina? Zábavně a interaktivně!

Rok 2023 začal už nějaký ten pátek zpátky a spolu s uplynulými týdny od jeho startu se možná vytratilo i vaše odhodlání a motivace naučit se něco nového. My v Tandemu víme, že není lehké v učení vytrvat, zvlášť pokud za sebou máte už pár neúspěšných zkušeností s novými začátky. Myslíme si ale, že by byla škoda to vzdát. A proto vám, ať už věříte na novoroční předsevzetí či nikoli, přinášíme dávku motivační inspirace v podobě užitečných tipů pro jazykové samostudium, které vám pomohou rozvíjet se v angličtině zábavnou, a přitom efektivní formou.

Aplikace, která vás rozmluví. Učte se a procvičujte angličtinu prostřednictvím videí, krátkých filmů a interaktivních cvičení. Mooveez funguje na 4krokovém principu:

  1. Poslech – poslech a sledování audiovizuálního obsahu

  2. Porozumění – titulky a kontrolní cvičení

  3. Imitace – hlasové napodobení a okamžité porovnání s originálem

  4. Mluvení – aktivní překlad a dialog v roli postav z filmů

Aplikace je ke stažení zdarma pro iOS i Android.

Nezisková organizace TED pravidelně organizuje konference zaměřené na inovativní myšlenky a energické diskuse, a stmeluje tak různorodou globální komunitu. V digitální verzi funguje jako mezinárodní platforma, která představuje nejpopulárnější zdroj inspirativních, informačních i naučných videí a podcastů, které si díky audiovizuální podobě oblíbila i mnohdy náročná mladá generace. TED Talks pokrývají již téměř všechny obory od vědy, přes podnikání až ke globálním otázkám, ve více než 100 jazycích.

Rozšiřte si slovní zásobu zábavně, logicky a v souvislostech. On-line nástroj Mapulary vám umožní vytvořit si vlastní myšlenkovou mapu nebo si vyhledat již existující dle požadovaného tématu. A jaké jsou výhody jeho používání?

  1. Učíte se slovíčka v souvislostech s obrázky

  2. Nabízí širokou škálu témat a úrovní obtížnosti

  3. Obsahuje více než 14 jazykových variací včetně výslovnosti

  4. Své mapy můžete sdílet s přáteli, kolegy či třídou

Mapulary lze po registraci využívat zdarma, nebo si za příplatek pořídit jeho rozšířenou verzi.

Oblíbený online nástroj, který vám pomůže vaše psané texty nejen spolehlivě přeložit, ale také opravit a vylepšit. Překladač DeepL funguje spolehlivě při překládání jak krátkých textů, tak celých dokumentů. Jeho BETA verze DeepL Write vám navíc opraví případné gramatické a interpunkční chyby, navrhne vhodná synonyma vámi zvolených slov či alternativy celých  frází. Stáhnout jej lze v základní podobě zdarma do počítače i mobilu s iOS a Androidem.

A pokud nechcete zůstat jen u samostudia, přihlaste se na některý z našich jazykových kurzů, protože nejlepší čas začít je právě teď. Tak směle do toho, držíme vám palce a jsme tu pro vás!

Váš Tandem team

 

23. 02. 2023 15:05:53


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist