kontaktujte nás

Tel.: +420 222 254 562
Mobil: +420 602 386 756
E-mail: info@tandem.cz

Tandem podesáté – okamžiky plné očekávání?

Paní učitelka Simona, pravidelná účastnice našich kurzů pro učitele, napsala krásný příspěvek o tom, co všechno od Letních konverzačních kurzů očekává a na co se těší. Rádi byste se také zúčastnili? Třeba vás text postrčí k finálnímu rozhodnutí;)


Je sobota dopoledne, slunce praží naplno a ukazuje nám svoji letní sílu, rtuť teploměru už dosáhla 30 stupňů a možná bude ještě víc….

Právě jsem odložila tužku a papír, kam jsem si poznamenala, co si s sebou na týden v Tandemu sbalit, abych ta vedra v klidu a pohodě přežila. Loňské léto v Praze bylo ve znamení krásných letních šatů na ženách všeho věku, tak i pro letošek jsem honem doplnila šatník:)

Sice ještě dlíme na chatě, ale já už mám plnou hlavu nadcházejícího týdne, výuky, ubytování a našich báječných akcí, ať už divadlo – letos nás čeká Hamlet, nebo nějaká skvělá restaurace či procházka malebnou večerní Prahou. Stačí pohodlné boty, letní šaty, malá kabelka, láhev vody do ruky a jde se. Moc se mi líbí, jak se nenápadně dělíme o úkoly jako je zaplnění programu či jiné maličkosti – Petr doveze výpěstky ze zahrádky, abychom si obohatili naše noční vysedávání na terase penzionu, Petra obstarala lístky do divadla, Stáňa zase nějaký koláč, Máťa nás bude pravidelně zásobovat skvělými fotografiemi, ať už momentkami či cílenými záběry na krásy Prahy, Lenka už posílala mail s pozvánkou na komentovanou prohlídku Prahy – upřímně – není mi jasné, jak to všechno stačíme?? A ještě si musíme hodně dlouho povídat, protože jsme se rok neviděli a to je zážitků víc než dost!

V hlavě se mi rodí další a další očekávání – minulý týden jsem si pomyslela, že letos nemáme žádný domácí úkol na první den, a šup, už ve středu jsem dostala mail z Tandemu a úkol víc než zajímavý – ze školního prostředí – jak vnímáme fakt, že mladí učitelé odcházejí do zahraničí, nebo co říkáme na to, že někdo učí a přitom studenty nesnáší? K základním informacím jsou připojeny otázky k zamyšlení a tím pádem si i dopředu můžeme dohledat tu slovní zásobu, která by nám mohla při komunikaci s lektorem chybět.

A už ten mozek jede a myšlenky se skládají jedna za druhou a už se mi vybavují různé situace ze školy a já se opravdu těším, jak tohle dopadne. Co se dozvíme nového? Co budeme moci ve škole použít? Jak moc nás zase tenhle týden posune vpřed?

To se dozvíme za týden!:)

13. 08. 2018 13:33:46


Nejnovější články

Architektonická angličtina s Calvinem

I architekti musí jít s dobou aneb architektonická angličtina v akci. 

09.04.
Pokračovat »

Úspěchy AI semináře od Tandemu

Tandemovský AI seminář slaví další úspěchy a efektivně rozšiřuje výukové obzory stále více učitelům angličtiny z českých ZŠ i SŠ. A co konkrétně účastníkům přinesl?

13.03.
Pokračovat »

Journaling a učení jazyků

Je jedno z vašich novoročních předsevzetí začít se učit nový jazyk nebo se v nějakém zdokonalit? Pokud ano, přečtěte si náš článek o journalingu (deníčkování), které učení (nejen) jazyků může urychlit a usnadnit.

16.01.
Pokračovat »

Archiv článků

TOPlist